About
BXL Tour —

Na de vlotte uitvoering van de uitdaging om 3000 renners in de straten van Brussel te verzamelen voor een ongekende wielerkoers, is de Stad Brussel terug!

Dit jaar, vindt BXL TOUR plaats op zondag 17 juni en belooft het een unieke editie te worden, omdat ze in het teken van een ander bekend wielerevenement zal staan: De Grand Départ van de Tour de France 2019, die in Brussel zal plaatsvinden van 1 tot 7 juli.

In 2019 vieren we tevens het 100-jarig jubileum van de gele trui, een trui die onze fantastische Eddy Merckx het meest heeft gedragen en waarvan het record vandaag nog steeds op zijn naam staat: 111 keer!

De grootste wielrenner aller tijden zal ons vereren met zijn aanwezigheid op BXL TOUR en de fameuze « rode auto » zal er ook bij zijn.

De race, die begint op het Paleizenplein en eindigt bij het Atomium, zal verschillende gemeentes doorkruisen en aan deelnemers de mogelijkheid bieden om het gloednieuwe parcours te ontdekken dat aansluit bij de tijdrit van de Grand Départ 2019.

Bij aankomst, verwelkomt het BIKECITY-dorp, met veel activiteiten rond de fiets, de deelnemers na hun inspanningen, evenals de Brusselaars en andere bezoekers die graag deel uit maken van dit ontspannende moment.

Voor Stad Brussel is dit ook een gelegenheid om het gebruik van de fiets in Brussel opnieuw te bevestigen.