About
Milieufestival —

Dit festival groeide al snel uit tot een hit, zowel voor de Brusselaars als voor verenigingen die begaan zijn met het milieuthema. In 2016 onderging het een transformatie en werd het omgedoopt tot ‘Milieufestival’. Voor het eerst werd er ook een internationale (milieu)filmwedstrijd aan gekoppeld in het BEL-gebouw in Tour & Taxis. Verspreid over twee dagen lokte het evenement 25.000 bezoekers: zij konden deelnemen aan diverse ludieke, creatieve en educatieve activiteiten in het Jubelpark.

Sinds 2000 organiseert Leefmilieu Brussel dit evenement, dat in 2016 een nieuwe gedaante kreeg onder de naam ‘Milieufestival’ en uitpakte met twee hoogtepunten:
 
de BEL Movie Day, op vrijdag 3 juni 2016. Céline Fremault, Brussels Minister van Leefmilieu, Energie en Levenskwaliteit, gaf het startschot voor de eerste editie van een filmwedstrijd rond het thema ‘Good Food’. Er waren zeven middellange films voor ingeschreven. Het publiek kon zich tussen de voorstellingen in vermaken in een ontspanningszone met bar en foodtrucks.
 
Het Milieufeest, op zondag 5 juni 2016, werd een gezellige familiedag met een markt voor lokale producten, kookdemonstraties, een restaurant waar je weetjes kon vergaren over energie, biodiversiteit, afvalbehandeling, … Daarnaast waren er tal van interactieve animaties: dans, muziek, circusacts, straatkunstenaars, workshops en vluchtige architectuur. Al deze kunstvormen kleurden de dag en gaven klein en groot oprecht zin om samen de handen uit de mouwen te steken voor het milieu zonder in permanente paniekzaaierij te vervallen.