About
Winterpret —

In de maand december gaan duizenden fonkelende lichtjes aan in het centrum van de hoofdstad en is er van alles leuks te beleven. Winterpret is het Brusselse eindejaarsevenement bij uitstek – daar twijfelt niemand aan. Het is een populaire toeristische attractie tijdens de feestdagen en speelt dan ook een grote economische rol.

Langs een feeëriek parcours van 2,5 km lang lokken pakweg 260 chalets elk jaar weer zo’n 1.500.000 bezoekers naar het stadscentrum. De prachtige ijspiste op het Muntplein oefent een geweldige aantrekkingskracht uit op onversaagde en beginnende schaatsers. Vijf weken lang laat klein en groot zich betoveren door het unieke klank-en-lichtspel op de Grote Markt met zijn indrukwekkende kerstboom. Videomappings, rondleidingen, een reuzenrad, spraakmakende carrousels, culinaire specialiteiten, fanfares, … Er is voor elk wat wils. Elk jaar mag een gastland, -streek of -stad een typisch dorp bouwen langs het parcours, wat altijd weer een hele verrijking is.

De interesse voor de FB-pagina van het evenement is groot: 13.000 likes, 132.535 actieve gebruikers, 1.943.150 bereikte gebruikers en minstens 20.000 mensen die dagelijks de inhoud van de pagina bekijken. Al vele jaren kunnen we op trouwe en gemotiveerde sponsors en mediapartners rekenen. De vereniging ‘European Best Christmas Market’ koos Winterpret uit tot vijfde beste kerstmarkt van Europa. Het evenement trekt jaar na jaar meer bezoekers, zowel uit België als het buitenland, wat ook veel media-aandacht oplevert. De website www.plaisirsdhiver.be registreerde meer dan 500.000 eenmalige hits met een gemiddelde duurtijd van 1 min. 19.